понеделник, 4 юли 2016 г.

ДОМАШНИ БОНБОНИ


= ДОМАШНИ БОНБОНИ  =






   Чудейки се с какво да почерпя своите колежки, реших да направя домашни бонбони от вкусната смес на Люси за скалички. Е няма да си кривя душата. Станаха превъзходни. Харесаха ми дори повече от скаличките. Излизат доста, а и на вкус и на вид са страхотни. 
Ето и как ги приготвих.


ПРОДУКТИ

ЗА СМЕСТА

250 г бисквити (аз купувам Еверест)
150 г смлени ядки (орехи, бадеми или лешници)
100 г шоколад (слагам такъв с начупени лешници за по-добър вкус)
125 г краве масло
 няколко лъжици топло мляко или сметана

ОЩЕ:

ром, коняк или есенция ром
портокалови корички пожелание
пудра захар на вкус

ЗА ОВАЛВАНЕ

кокосови стърготини или смлени орехови ядки

ЗА ГЛАЗУРАТА

50 г шоколад
50 мл сладкарска сметана


ПРИГОТВЯНЕ

 Бисквитите се смилат или счукват на ситно. Към тях се добавят ядките, разтопеният шоколад, млякото и мекото масло. Пожелание се добавя пудра захар и аромати. Ако се ползват портокалови корички, също се прибавят към сместа. Всичко се обърква много добре.
От така получената смес се взема с ръце и се оформят бонбони с големина пожелание. Всеки бонбон се оваля добре в кокосови стърготини или ядки. 
Приготвя се глазура, като се загрява на котлон сметаната и малко преди да кипне се сваля и се слага начупен на ситно шоколад. Сместа се разбърква добре, до хомогенизиране. От нея се слага в шприц и се шприцова върху всеки един бонбон украса пожелание. 
След като се втвърди ганашът
, ако имате желание и разбира се, ако са ви наличини, всяка бонбона се слага в хартийка за бонбони и се подреждат в поднос или в подходяща кутия. 


ДА ВИ Е СЛАДКО !

































Няма коментари:

Публикуване на коментар